mandag 14. september 2009

Forskjeller i søskenflokken

Det var en gang tre søsken. De to yngste var gutter, den eldste var jente, og alle var blonde. Det skilte tre år mellom dem, og de hadde tilbragt hele livet i samme familie. Likevel var de så forskjellige som dagen var lang.

Den yngste var den musikalske. Han spiller og har spilt flere instrumenter: tromme, bassgitar, kornett. Han foretrekker den tunge, gitarbaserte rocken; AC/DC, Iron Maiden og andre musikere som passer bra sammen med nagler, hodeskaller, svarte klær og massive tohjulinger. Hans hovedinteresser ved siden av de allerede nevnte er mat og penger, og han kan klart defineres som en livsnytende kapitalist.

Den mellomste var den historieinteresserte. Han leste bøker om historie, våpen, diktatorer og tortur, spilte krigsspill og malte små modellkrigere. Han er rød som faen og definerer seg selv som kommunist.

Den eldste var den kunstneriske. Hun skriver, driver dank, tegner, maler og er generelt rotete, hyper og usammenhengende. Når hun er i humør leser hun bøker, gjerne småsære greier, og ser en film eller tre. Med sterkt utviklet religionsforakt og et sosialliberalistisk syn på samfunnet skiller hun seg fra sine brødre.


Og det var historien om de tre søsknene. Barn av en siviløkonom og en psykiater ...

2 kommentarer: