tirsdag 12. mai 2009

Nye MIKA-sanger!

(Lonely Alcoholic og Lady Jane, du finner dem enkelt på youtube om du vil høre)

Jeg har savna nye Mika-sanger! Og endelig, ENDELIG! Herlige saker altså!

Sangene er smakebiter fra en EP ved navn "Songs of Sorrow". Depressive Mika-saker hører sjeldenheten til, men det er vakkert vakkert! Hør på dette:
"Y'say you drink out of your sorrow
For you've got noone to love
But tell me who could cuddle up to a lonely alcoholic"

Lady Jane handler om "Lady Jane The River Saint"; en elvegudinne som kunne gå på vannet. Lady Jane var kjærlighetssyk og ønsket seg en hun kunne dele sine gleder med. Da hun endelig fant en "lover" var hun overlykkelig og tok ham med seg for å vise ham sin verden. Gleden ble brått snudd til sorg da det viste seg at han kunne jo selvfølgelig ikke gå på vannet; han sank og druknet. Lady Jane var så ute av seg at hun kuttet av seg føttene og lette etter kjæresten under vannet. Hun var overbevist om at vannet hadde tatt ham til seg og forvandlet ham til en fisk. Lady Jane ble forvandlet til en fisk når hun begynte å lete etter kjæresten.
Myten om den vakre fisken spredde seg, og hun ble en ettertraktet delikatesse. En keiser fra et land langt borte ba om å få hodet hennes på et fat, og slik gikk det. Det ingen visste var at Lady Janes elsker var under vannet, forvandlet til en fisk, evig letende etter elvegudinnen ...

Lonely Alcoholic er noe vanskeligere å få tak i. Han synger om ensomme alkoholikere, middelmådige skribenter, ensomme og stressede husmødre ... Jeg sliter litt med å regne ut hva han egentlig synger om, men sangen er fiiiin og triiiist. Jeg tror det har noe å gjøre med å ty til alkoholen når man har problemer, og det å lytte til medmennesker som har det vondt.
("Well who is there to listen to the problems of our lives
...
If we're altogether screaming why can't we make a sound
'cause the dirt on which we're stepping is the one in which we will be found")

Jeg elsker akustiske Mika-sanger. Det er noe herlig enkelt og behagelig "soothing" ved den melankolske klangen av Mika, et piano og en rolig og sørgmodig sang.


"Well you can't predict the future, for you can't erase the past"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar